sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Wrap up: kohdunulkoinen raskaus

Kohdunulkoisen raskauden sattuessa kohdalleni en tiennyt asiasta juuri mitään sitä ennen. Tiesin ainoastaan, että se on yksi ikävä vaihtoehto tuulimunan ja keskenmenon joukossa. En ollut kuullut henk.koht. kokemuksia keneltäkään. Janosin saada tietoa mm. hcg:n laskuvauhdista ja mahdollisesta uusiutumisriskistä. Päätin jo silloin, että haluan jakaa tämän kokemukseni esim. blogissa, jotta mahdollisesti joku muu voisi saada siitä vertaistukea. Vaikka en tiedä päätyykö tätä kovin moni lukemaan:)
 
Tässä wrap up minun kohdunulkoisesta raskaudesta:
 
-plussa 3.9.2013
-ensimmäiset kiputuntemukset 10.9
-sairaalaan 11.9, illalla hCG 832 mIU/ml, verta vatsaontelossa
-12.9 aamulla hCG 668 mlU/ml, veren määrä vatsaontelossa vähentynyt
-13.9 aamulla hCG 415 mIU/ml, veren määrä vatsaontelossa edelleen vähentynyt
-16.9 aamulla hCG 275 mIU/ml
-17.9 tyhjennysvuoto alkoi, vuotoa kesti n. viikon
-19.9 aamulla hCG 168 mIU/ml
-23.9 aamulla hCG 73 mIU/ml
-30.9 aamulla hCG 4.1 mIU/ml -> seuranta päättyy
-23.10 ensimmäiset kuukautiset
 
hCG:n lasku kesti kokonaisuudessaan siis n.20 päivää. Ja ensimmäiset kuukautiset alkoivat kuuden viikon päästä siitä kun kohdunulkoinen raskaus todettiin.
 
Näin jälkikäteen mietittynä, merkki, joka OLISI voinut merkitä jotain hälyyttävää oli se, että raskaustesti näytti hyvin haaleaa plussaa koko ajan. Liuskatestissä viiva oli kyllä selvästi havaittavissa, mutta ei kontrolliviivaa vahvempi. Keskenmenneessä raskaudessani viivat olivat kontrollia vahvempia.
Clearbluen digitaalinen raskaustesti antoi tuloksen raskaana 2-3 huomattavan pitkän mietinnän jälkeen. Muistan, että huolestuin siitä, koska jälleen kerran keskenmenneessä raskaudessa CB antoi jo ensimmäisessä testissä heti 2-3 ja viikkoa myöhemmin jo 3+.
Ymmärtääkseni hCG arvo toki nousee erilailla eri ihmisillä ja eri raskauksissa. Mutta näin jälkeenpäin ajateltuna tämä oli jonkinlainen ennakkovaroitus.
 
Tällä hetkellä tilanne on se, että ensimmäiset KU:n jälkeiset kuukautiset ovat siis olleet ja ensimmäinen ovulaatiokin bongattu. Kuukautisvuoto/-tuhru jatkui huomattavasti pidempään kuin normaalit 5 päivää. Nyt ruskeaa tuhrua tuli vielä reilu viikko myöhemmin. LH-huippu, jonka normaalisti olen bongannut kp 13-15, tuli nyt ensimmäisessä kierrossa vasta kp17. Saas nähdä miten kierto muuttuu. Keskimäärin kiertoni on 30 päivää.
 
Jo ennen KU:tta olimme varanneet lapsettomuusklinikalle ensikäynnin ja siellä lääkäri totesi, että ensinnäkin on hyvä, että taustalla on kaksi luomu raskautumista. Ja se, että ensin on ollut keskenmeno ja sitten kohdunulkoinen, SAATTAA kertoa siitä, että keskenmenosta on saattanut jäädä esim. pieni tulehdus raskauden kannalta strategisiin paikkoihin, ja sen takia toinen raskaus oli KU.
Nyt mies on tutkittu ja minun tutkimukset ovat vielä kierron kartoituksen kannalta kesken. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti