tiistai 26. marraskuuta 2013

Alkukierron intoa

Pystyn aika hyvin nollaamaan ajatukseni uuteen kiertoon lähtiessä. Siinä vaiheessa kun vuoto alkaa, alan innolla odottamaan ovulaatiota. Menkat toki muistuttavat menetetystä mahdollisuudesta, mutta ajattelen ne kuitenkin enemmän uutena mahdollisuutena.
 
Alkukierrossa olen siis intoa ja toivoa täynnä. Katson ovulaatiolaskureilla, milloin mahdollinen ovulaatio on ja hypistelen ovulaatiotesti-pussukkaani. Joo, minulla on sellainen:) Ensimmäiseen puoleen vuoteen en tikutellut ovista, mutta viime vuoden lopusta otin ensin digit käyttöön ja nyt rinnalla on myös liuskatestejä.
 
Yleensä aloitan oviksen tikuttamisen kp10. Nykyisin testaan sekä aamulla, että illalla. Lääkäri opasti viime kerralla, että ovistesti kannattaa tehdä vasta esim. aamun toisesta pissasta. Ei siis yön jälkeisestä aamupissasta, niinkuin olin aikaisemmin tehnyt. Keskimäärin ovisplussa on ollut minulla kp14, tosin viime kierrossa poikkeuksena kp17. Mielenkiinnolla odotan, että miten tässä kierrossa käy.
 
Minut on kahdessa kierrossa ultrattu kp10, jolloin molemmilla kerroilla munasarjoissa oli yksi johtofollikkeli kokoa 14mm. Ensimmäisellä kerralla ovisplussa tuli kp13 illalla ja siitä kierrosta plussasin. Tämä raskaus päättyi kohdunulkoiseen.
Toisessa kp10 tehdyssä ultrassa (edellisessä kierrossa) näkyi siis taas 14mm folli. Mutta ovisplussa tuli vasta kp17. Eli aikapaljon myöhemmin kuin tuossa aikaisemmassa kierrossa. Täytyy kysyä lääkäriltä asiasta perjantaina. Ai niin, kävinhän minä edellisessä kierrossa mittauttamassa sen s-prog-pitoisuudenkin. Toivottavasti sekin osoittaa, että olen ovuloinut.
 
Nyt elellään siis intopiukeena tätä alkukiertoa. Tänään on kp4. Tulevana perjantaina on luvassa aukiolotutkimus. Odotan sitäkin innolla. En lainkaan pelkää tutkimuksen aiheuttamaa kipua. Ainoastaan tutkimuksen tulokset jännittää. Mitäs jos esim vasen johdin, jossa KU oli, onkin tukossa?? No, perjantaina se selviää.
 
Jos putket eivät ole tukossa ja s-prog-pitoisuuskin osoittaa, että ovuloin, niin mitäköhän on seuraavaksi luvassa? Mieskin on tutkittu jo aika perusteellisesti. Takana kuitenkin kaksi alkanutta raskautta...hmm.
 
ps. edelleen mietin, miten saisin tätä blogia vähän näkyvämmäksi.
 


2 kommenttia:

 1. Se on kyllä jännä, että fiilis muuttuu aina niin paljon riippuen siitä, missä vaiheessa kiertoa eletään. Ja tuntuu, että aikakin kuluu ihan eri tahtia loppu- kuin alkukierrossa.

  Meilläkin alkaa nyt olla kaikki tutkimukset tehty, eikä mitään mistään löytynyt. Meidät polilta lähetettiin vielä kotiin yrittämään ja km:t laitettiin Tosi P*skan Tuurin piikkiin.. Vielä en ole ehtinyt tuosta tarkemmin omaan blogiin kirjoitella, mutta koitan sinne tarkemman selostuksen lähiaikoina laatia :)

  Mä löysin sun blogiisi, kun olit käynyt mun blogissani kommentoimassa :) Lisäsin sut myös mun lukuluettelooni, niin ehkäpä mun blogia lukevat löytää sitä kautta tännekin. Lisäksi kannattaa liittyä blogilistalle (http://www.blogilista.fi), niin sieltä muut samasta asiasta kiinnostuneet löytää helposti blogiisi.

  VastaaPoista
 2. Kiva Sunna, että kommentoit:)

  Yritän saada blogini tuolle listalle. Katsotaan riittävätkö taidot.

  Mäkin uskon tällä hetkellä, että meillä on käynyt vaan tosi tosi huono tuuri.
  Toivottavasti meidän molempien kohdalla onni kääntyy ensi vuonna:)

  VastaaPoista