maanantai 17. helmikuuta 2014

Nt-ultra

Nt-ultra oli siis eilen. Miehen kanssa marssittiin Kättärille ja molempia alkoi heti hieman ahdistamaan. Tuli ihan mieleen kohdunulkoinen-case. "Onneksi" ultraus tehtiin 9-kerroksessa, jonne minulla ei ollut negatiivisia mielleyhtymiä. Joskus ollaan ystäväperheen vauvaa käyty siellä katsomassa, mutta muuten se oli uusi paikka.
Aika pian meidät kutsuttiin ultraushuoneeseen, jossa meidät vastaanotti mukavan oloinen nuori naiskätilö.
 
Olin hieman jännittänyt sitäkin, että kätilöllä ei olisi tietoa meidän historiasta. Mutta tottakai hänellä oli, ja mukavasti hän sanoikin meillä olleen todella huonoa tuuria viime vuonna. Pidemmittä puheitta hän pyysi minut tutkimuspedille ja ultraus aloitettiin vatsan päältä. Pidin silmät visusti kiinni, kunnes hän sanoi, että siellä se on. Pikkuinen tosiaan oli siellä ja liikkui kovasti. Näkymä vatsanpäältä ultrattuna ei ollut hyvä, koska minulla on todella voimakkaasti taaksepäin kallistunut kohtu. Senpä vuoksi ultausta jatkettiin sisäkautta.

Pikkuinen vastasi täysin viikkoja. Jotka muuten on tänään 12+4 Kättärin mukaan. Mutta itse jatkan sillä mihin olen tottunut, että tänään olisi siis 12+3. Rakenteet, jotka tässä vaiheessa voitiin nähdä olivat kunnossa. Kaksi jalkaa ja kättä, symmetriset aivopuoliskot, reisiluut, vatsalaukku, virtsarakko (joka oli juuri täynnä), silmät, selkäranka ja tietenkin sykkivä sydän! Kuuntelimme myös hetken sykettä:)

Niskaturvotuksen mittaaminen tuotti hieman hankaluuksia, koska Pikkuinen ei suostunut olemaan asennossa, jossa mittaaminen olisi kunnolla onnistunut. Lopulta kätilö kuitenkin onnistui ottamaan mitan, joka oli 1,6mm. Eli sen mukaan, kaikki on hyvin. Lopullinen vastaus selviää noin viikon kuluttua, kun mitta yhdistetään verikokeiden tuloksiin ja muihin parametreihin.

Hissiaulassa halasin miestäni ja sanoin "Me taidettiin onnistua!!":)

4 kommenttia:

 1. Oi, onnea onnea! Kaikkien vastoinkäymisten kautta voiton puolelle, hienoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei tässä vielä uskalla täysin nuolaista, mutta kyllä nyt alkaa tuntua jo niin paljon todellisemmalta.

   Poista
  2. Itse NT-ultran jälkeen annoin itselleni sen päivän leijuilla. Oli se sen verran hurjaa.
   Totta kai sua voi vieläkin voi huolestuttaa (mua myös, ei se hälvene varmaan koskaan) mutta hitaasti mutta epävarmasti meillä olis Rosuliina niinku vauvaa tarjolla.

   Kaiken kamaluuden jälkeen pienikin voitto tuntuu hurjan isolta. <3 Ja siksi mä olen sun uutisista niin kovin iloinen!!!

   Poista
  3. Apua, nyt sait mut kyynelehtimään, onnesta!!
   Tämä tuntuu NIIIN uskomattomalta. Että niistä kahdesta pienestä solusta voi oikeesti lopulta kehittyä ihan oikea pieni ihminen. On se vaan ihmeellistä.
   Sulle se vauva on jo hyvin varmasti tulossa:)

   Poista