keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pelkopolille tieni käy

Maanantaina oli neuvolakäynti. Ei siellä mitään ihmeellistä selvinnyt: pissa on puhdas, sykkeet kuuluivat, sf-mitta kasvaa hyvin hieman keskikäyrän alapuolella. Hemoglobiinia ei mitattu. En kysynyt miksi, mutta ehkä sen vuoksi, että se oli viimeksi 134, mikä oli korkeampi kuin sitä edelliskerralla, jolloin se oli 127. Voisi sanoa siis, että edelleen voin fyysisesti erinomaisesti.
 
Otin kuitenkin puheeksi nämä ikävämmät ajatukset, jotka valtaavat mieleni silloin tällöin. Siitä, että emme saisikaan vauvaa koskaan kotiin asti. Neuvolatäti sanoi, että "niin, ainahan voi sattua jotain. Ei voi tietää", mikä oli minusta ikävästi sanottu, vaikka totta toki onkin. Hetken keskusteltuamme hän päätti kirjoittaa minulle lähetteen pelkopolille. Aluksi epäröin, että olenko "oikeutettu" menemään sinne, mutta kyllä neuvolatäti vakuutti, että olen ehdottomasti oikeutettu menemään. Minulla selvästi on huolia ja keskustelemalla etukäteen lääkärin tai kätilön kanssa, voin toivottavasti saada helpotusta mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Esim. veriryhmäasioista, steptokokista jne. Streptokokista kysyin neuvolasta ja ei kuulemma kuulu vielä rutiinitestaukseen meidän neuvolassa.


Ennen kuin neuvolatäti kuunteli sydänääniä tunnusteli hän kohtua. Hän sanoi vatsalihasteni olevan vahvat ja hieman vaikeuttavan tunnustelua (minä tietenkin myhäilin tyytyväisenä:)). Hän arvioi, että Pikkuinen olisi pää alaspäin kohdussa, mutta sanoi sen olevan hyvin epävarma arvio. Ja vielähän hän mahtuu kääntyilemään. Itsellä ei ole juurikaan mielipidettä siitä, että miten päin hän tuolla majailee. Usein tunnen liikkeitä molemmilla sivuilla yhtä aikaa, mikä on saanut minut ajattelemaan, että hän on siellä poikittain. Tiedä sitten, toivottavasti tämä asia selviää ennen synnytystä.

En vielä tiedä, milloin aikani pelkopolille on. Ottavat sieltä yhteyttä kun saavat lähetteen. Seuraava neuvolalääkäri on heinäkuun lopussa ja perusneuvola elokuun alussa. Aika pitkä aika tässä taas mennään itsekseen. No, onneksi vointi on hyvä, lähes erinomainen:)

Tänään on 31+4

3 kommenttia:

 1. Hyvä, että sait lähetteen. Itse kun kävin, niin eivät ottaneet itse kohtukuolemanpelkooni mitään kantaa (siis mitään. Sanallakaan.) mutta synnytys ja siihen liittyvät kysymykset ja toiveet käytiinkin sitten tosi yksityiskohtaisesti läpi. Eli mun kohdalla itse ongelma on edelleen olemassa, mutta olen silti tyytyväinen, että kävin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Tää on nyt kolmas kerta kun kirjoitan tän tekstin:))
   No voi hitsi, saas nähdä kuinka mun käy. Itse yllätyin sitä, että neuvolatäti niin nopeasti itse ehdotti lähetettä pelkopolille. Ajattelin, että sitä saa itse pyytämällä pyytää.
   Mielenkiinnolla ja jännityksen sekaisin tuntein menen aikanaan käynnille. Aivan kuten sanoit, niin tuskin siitä haittaa on. Poistaako se sen pahimman pelon, jää nähtäväksi.

   Poista
 2. Minunkin pitäisi seuraavalla neuvolakäynnillä ottaa puheeksi pelkoni. Itse pelkään juurikin synnytyksestä aiheutuvaa kipua ja kohtukuolemaa. Hirveitä asioita kyllä. Toivottavasti pelkopolista on hyötyä!! Se jää nähtäväksi :)

  VastaaPoista